sp.a Haacht tegen Carrefour op kruispunt Keerbergsesteenweg

2014-05-20

Een bloeiend handelscentrum, dat willen we allemaal. Toch is niet elke nieuwe winkel een goed idee. Neem nu de plannen voor een Carrefour aan het kruispunt van de Keerbergsesteenweg en Lombaarden. Die kunnen niet op de goedkeuring van sp.a Haacht rekenen. En dat om tal van redenen.

Al wie soms in Haacht komt kan er van meespreken: het kruispunt van de Keerbergsesteenweg en Lombaarden kent een grote verkeersdruk. Die zal alleen maar toenemen wanneer men net hier een supermarkt van 2000 m² neerpoot. Extra wagens, meer vervoersbewegingen, langere files en een slechter bereikbaar centrum. Bewoners maar ook handelaars dreigen hiervan de dupe te worden.

Een gezellige gemeente kan niet zonder levendige handelskern. Leuke, aangename winkels, voor elk wat wils. Handel hoort vooral in het centrum, veel minder aan de invalswegen. Alleen zo versterken we het kernwinkelgebied. Overigens: in 2012 keurde de gemeenteraad het ruimtelijk structuurplan definitief goed. Dat plan liet aan duidelijkheid niets te wensen over: kleinhandel kon enkel aan de binnenzijde van Lombaarden, baanwinkelontwikkeling aan de buitenzijde moest men vermijden. Het verschil met wat Carrefour beoogt kan niet groter zijn…

De plannen van Carrefour zetten terecht kwaad bloed bij de Haachtse handelaars. Lokale oppositiepartij N-VA was er als de kippen bij om mee te surfen op de protestgolf. N-VA als bondgenoot van de kleine winkelier? Weinig geloofwaardig voor de partij van Lorin ‘Uplace’ Parys en van Bart De Wever die zondagsrust niet meer van deze tijd vindt.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres