sp.a Leuven formuleert 17 speerpunten voor de regio

2014-04-23

Misschien zijn verkiezingen een ver-van-jouw-bed-show. Toch worden er de volgende jaren beslissingen genomen die van levensbelang zijn voor de toekomst van onze regio. sp.a Leuven formuleerde 17 speerpunten die Leuven en omgeving nog sterker op de kaart moeten zetten. Een greep uit de voorstellen.

Veel aandacht gaat naar mobiliteit. De Leuvense sp.a-kandidaten pleiten o.a. voor de uitbouw van het Gewestelijk Expressnet in de richting van Tienen, Landen en Aarschot. Maar ook voor meer internationale treinen naar Duitsland en Nederland die stoppen in Leuven, en extra investeringen van De Lijn in de regio.

Wonen wordt stilaan onbetaalbaar. sp.a zet daarom zwaar in op kwaliteitsvolle en betaalbare sociale woningen, maar wil ook financiële stimulansen voor eigenaars die goede woningen verhuren aan een redelijke prijs. Opvallend is het voorstel om de hulpgevangenis te verhuizen uit het stadscentrum en op de huidige locatie een park en huisvesting te voorzien. Door studenten de kans te geven om zich in Leuven te domiciliëren, krijgt de stad meer grip op de woning- en kamermarkt.

Vlaams-Brabant moet zijn economische troeven ten volle kunnen uitspelen. De Leuvense regio dient nog verder uit te groeien tot een toplocatie voor onderzoek en technologie. Tegelijk wil sp.a het economisch belang van de luchthaven van Zaventem nog versterken. Werkzoekenden hebben recht op een prima begeleiding naar jobs in eigen streek. Maar ook handelaars verdienen kansen: sp.a regio Leuven verzet zich daarom met klem tegen Uplace.

Leuven kent een groot tekort aan kinderopvangplaatsen. Een triest gevolg van het Vlaamse kinderopvangbeleid. Om hieraan te verhelpen vraagt sp.a een maximale overheveling van bevoegdheden en middelen naar het lokale niveau. Ook wil sp.a voor elk kind een plaats in een school in de buurt, in kwaliteitsvolle gebouwen.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres