Sp.a vraagt provincie alles in het werk te stellen om afvaloven uit Kampenhout te weren

2014-11-20

Op de provincieraad van 18 oktober drong Jo De Clercq (sp.a) sterk aan alles in het werk te stellen om te beletten dat er in Kampenhout een verbrandingsoven komt. Door de recente vernietiging van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) voor Kampenhout-Sas door de Raad van State lijkt de deur voor die afvaloven weer geopend. Slecht nieuws, want de plannen van Recover Energy betekenen een aanslag op milieu en gezondheid.

Tijdens zijn tussenkomst wees De Clercq op het massale protest in de regio en omschreef hij de procedureslag rond het PRUP als een slechte soap, met de afvaloven als absoluut horrorscenario. Dat scenario moeten we koste wat het kost vermijden, zei De Clercq in naam van sp.a. Hij drong dan ook aan dat de provincie alle zeilen zou bijzetten. Een vraag die we met de sp.a-afdelingen uit de regio volmondig bijtreden.

In zijn antwoord bevestigde gedeputeerde Julien Dekeyser (Open VLD) dat de provincie nog steeds om tal van redenen overtuigd is dat een verbrandingsoven in Kampenhout-Sas niet vergund kan worden. De voorlopige vaststelling van het PRUP wordt – onder voorbehoud - op 24 februari 2015 verwacht. Hopelijk kan Vlaams-Brabant dan opgelucht adem halen!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres