Provincie Vlaams-Brabant start HIV-testcampagne

2014-11-12

Wie vroeger de diagnose HIV kreeg, keek aan tegen een drastisch lagere levensverwachting. Dat is door de vooruitgang van de wetenschap gelukkig niet meer het geval. Maar door de betere behandeling nam ook het risicogedrag toe. Om onnodige besmettingen te vermijden lanceerden de provincie Vlaams-Brabant, het Instituut voor Tropische geneeskunde Antwerpen, AIDS referentiecentrum Leuven, Sensoa, Universitair Ziekenhuis Leuven en het Holebihuis Vlaams-Brabant bij de start van het Holebifilmfestival een testcampagne.

‘Mannen die seks hebben met mannen lopen een verhoogd risico’, vertelt gedeputeerde Marc Florquin. ‘Zo’n 30% van de nieuwe infecties vind je in deze groep. Jaarlijks krijgen een 400-tal homoseksuele mannen het slechte nieuws dat ze drager zijn van het virus. Dit cijfer willen we naar beneden brengen door mensen die soms onveilige seks hebben aan te zetten tot regelmatig en vroegtijdig testen’.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres