Strijd tegen armoede is geen spelletje!

2015-04-27

De federale regering besliste om het Fonds voor Sociale Activering in te krimpen met meer dan 15 procent. Dat komt neer op 1,7 miljoen euro minder. Een streep door de rekening van de OCMW’s die met dat geld mensen met financiële problemen laten participeren aan culturele, sociale en sportieve vrijetijdsactiviteiten. De OCMW’s reageren dan ook terecht verbolgen. De beslissing van de regering is een daad van onbehoorlijk bestuur. Bovendien is het erg bedenkelijk net te besparen op de participatiemogelijkheden van de meest kwetsbaren in onze samenleving. Sp.a vraagt dan ook de maatregel terug te draaien.

Staatssecretaris Sleurs, bevoegd voor Armoedebestrijding, bewijst slechts lippendienst aan de strijd tegen het stijgende armoedepeil in ons land. Want hoewel er wordt beknibbeld op de ondersteuning van de OCMW’s komt er wel een prijs voor armoedebestrijding. De strijd tegen armoede is echter geen spelletje. Organisaties en OCMW’s hebben geen behoefte aan prijzen maar aan echte steun. Op de aanpak van kinderarmoede bespaar je niet!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres