Tandzorg opnieuw duurder door besparingswoede De Block

2020-02-10

Tandartsen en ziekenfondsen sloten deze week een tweejarig tariefakkoord. Door het besparingsbeleid van minister De Block (Open VLD) gebeurde dat in zeer moeilijke budgettaire omstandigheden. Hierdoor konden de ziekenfondsen enkel nog een toevlucht nemen tot de maximumtarieven. En dat is niet zonder gevaar.

Het nieuwe akkoord zal er immers toe leiden dat de tandartsen die nu nog de officiële tarieven volgen (de ‘geconventioneerde’ artsen) de maximumbedragen zullen hanteren. Die hogere tarieven zijn het rechtstreekse gevolg van de onderfinanciering van de tandzorg door minister De Block. Opnieuw wordt de patiënt de dupe van de besparingswoede van minister De Block en moet hij meer betalen.

sp.a eist al jaren om meer te investeren in toegankelijke en betaalbare tandzorg. Zo moeten ouders vandaag tot 1000 euro opleggen voor een beugel voor hun kind. Dat valt toch niet goed te praten?

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres