WAI NOT laat leerlingen veilig internetten

2012-03-30

Internetten is niet meer weg te denken uit de leefwereld van onze kinderen, ook bij kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Het spreekt voor zich dat deze doelgroep op een veilige manier moeten leren omgaan met de mogelijkheden van het internet. Daarom ontwikkelde WAI NOT vzw een extra beveiligde website waarop kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking naar hartelust kunnen mailen, chatten en surfen. Verschillende scholen, en vooral scholen voor buitengewoon onderwijs, maken hiervan dankbaar gebruik.

Om het scholen nog makkelijker te maken, ontwikkelde WAI NOT met financiële steun vanuit het provinciaal innovatief onderwijsflankerend subsidiereglement de module 'lokale site'. Met deze module krijgen scholen de kans om op een gebruiksvriendelijke manier informatie, verslagen en foto's op de site te plaatsen. Dit wordt extra ondersteund door pictogrammen en spraaktechnologie. Bovendien kunnen de leerlingen hierdoor hun schoolwereld thuis laten zien. De website van WAI-NOT vormt zo een veilige brug tussen thuis en school.

Dat deze werkwijze werkt, bewijst Windekind, een school voor buitengewoon onderwijs uit Leuven. Op 9 maart werd deze school gekroond tot meest actieve school op de beveiligde website van WAI NOT. De leerlingen lieten vol enthousiasme zien hoe deze WAI NOT site gebruikt wordt in de lespraktijk. Terwijl enkele leerlingen kookten, maakten andere leerlingen foto's en een verslag van deze activiteit en postten het vervolgens op de lokale site van de school.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres