Vlaams-Brabanders kunnen als eerste subsidies digitaal aanvragen

2012-04-03

De provincies oubollig ? Met het gloednieuwe digitale subsidiesysteem bewijst de provincie Vlaams-Brabant vooruitstrevend te zijn. Niet alleen qua gebruikersgemak voor de subsidie-aanvrager, maar ook voor de administratie die de subsidie-aanvragen verwerkt. Vlaams-Brabant is hierdoor de eerste Vlaamse provincie met zo'n online systeem.

Op 2 april werd het nieuwe systeem in de studio van Radio Scorpio te Leuven voorgesteld. De medewerkers van Radio Scorpio lieten zien hoe men een subsidie online kan aanvragen. Ze waren het er helemaal mee eens dat deze werkwijze heel vlot verloopt en juichen dit systeem dan ook volmondig toe. Cronos, de ontwikkelaar van het systeem, benadrukte dat Vlaams-Brabant met dit systeem ver vooruit staat op andere overheden. Dit systeem gaat immers verder dan louter een digitaal doorgeefluik te zijn tussen aanvrager en administratie. De aanvrager kan naast het digitaal indienen ook het verloop van de verwerking van de aanvraag digitaal opvolgen. De administratie kan dankzij het overkoepelend digitaal opvolgsysteem het dossier volledig digitaal verwerken. De provinciale dienst informatica is dan ook terecht trots op de hogere verwerkingssnelheid die dit systeem met zich zal meebrengen. En mooi meegenomen bij deze digitale werkwijze is dat papieren dossiers worden vermeden. Het milieu vaart er dus ook wel bij.

In een eerste fase kan men online subsidies aanvragen voor alle reglementen van de jeugddienst en de dienst onderwijs en een aantal reglementen van de diensten welzijn en wonen. Stapsgewijs zullen er nog zo'n 80 reglementen bijkomen.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres