Wie niet ziek is, moet niet genezen worden

2021-05-24

In ons land worden nog steeds conversietherapieën aangeboden. Dat zijn methodes met als doel de seksuele oriëntatie, genderidentiteit of genderexpressie van LGBTQI+-personen te veranderen. Daar wil Vooruit nu een einde aan stellen. De partij diende daarvoor een voorstel in.

Discriminatie op basis van seksuele geaardheid of genderidentiteit kan nooit getolereerd worden. Iedere mens is gelijkwaardig en heeft recht op een goed en gelukkig leven. Je mag trots zijn op wie je bent. Een therapie die je iets anders zegt, heeft geen recht van bestaan.

Concreet wil Vooruit verbieden om holebi’s te ‘bekeren’ via conversietherapie. Het gaat om een verbod bij minderjarigen en kwetsbare personen of meerderjarigen die daarvoor geen geldige toestemming gaven. Ook reclame voor conversietherapie moet bestraft worden.

Voor Vooruit heeft iedereen het recht om zichzelf te zijn, wat ook zijn of haar seksuele geaardheid is. Er kan dus absoluut geen plaats zijn voor praktijken waarbij seksuele oriëntatie of genderexpressie onderwerp kunnen zijn van bekeringen. Wie niet ziek is, moet niet genezen worden!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres