Baarmoeder te huur? Beurs in Brussel wijst nog eens op noodzaak wettelijke regeling draagmoederschap

2016-01-19

Op 29 en 30 januari strijkt Baby Bloom in Brussel neer voor een draagmoederbeurs. Naar de exacte locatie is het voorlopig gissen: alleen wie zich registreert krijgt later meer informatie. Die discretie is wellicht het gevolg van de commotie vorig jaar. Een gelijkaardige beurs van het Amerikaans bedrijf Men Having Babies lokte toen hevige reacties uit. Terecht overigens: het gaat hier immers om pure mensenhandel! Een baby via een commerciële draagmoeder kost al snel meer dan 100.000 euro. ’Kinderen kopen’ wordt hier wel erg letterlijk genomen.

Baby Bloom en Men Having Babies opereren momenteel in de grijze zone. Want ondanks verschillende wetsvoorstellen - o.a. van sp.a - is commercieel draagmoederschap in ons land nog steeds niet verboden. Tegelijk ontbreekt een duidelijk wettelijk kader voor de praktijk van het altruïstisch draagmoederschap in de universitaire fertiliteitscentra. Nochtans ligt er ook hiervoor een wetsvoorstel klaar. Willen we dan nu eindelijk werk maken van een wettelijke regeling? In het belang van de kinderen, hun wensouders en de niet-commerciële draagmoeders? Of stellen we bij een volgende beurs vast dat er nog steeds niets veranderd is?

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres