De schuif mag dicht: regel discreet bevallen meteen!

2015-03-02

Vorige week raakte bekend dat de Antwerpse vondelingenschuif weer een baby mocht ontvangen. Nochtans dient sp.a al sinds 2007 met de regelmaat van een klok voorstellen in om discreet bevallen mogelijk te maken. Vorige legislatuur leek een doorbraak in de maak: tijdens hoorzittingen in de Senaat stevende men af op een consensustekst, maar o.a. CD&V en N-VA lagen dwars. Net de partijen die nu schreeuwen om een oplossing…

In het sp.a-voorstel kan een kind op latere leeftijd de moeder traceren, wanneer die daarmee instemt. Een bewuste keuze, want als de rechten van het kind boven die van de moeder komen te staan, dan dreigen tieners terug hun baby ter wereld te brengen in de spreekwoordelijke kleerkast op hun kamer. Met alle verschrikkelijke gevolgen van dien.

Het sp.a-voorstel ligt klaar, en kan wat mij betreft meteen op de agenda van de bevoegde Kamercommissie. De hoorzittingen in de Senaat zijn achter de rug, de verslagen opvraagbaar. Ik kijk uit naar constructieve amendementen van de meerderheidspartijen. En dus niet naar steekvlampolitiek, zoals de koppeling aan de Kamerdiscussie over het opgeven van de anonimiteit bij sperma- of eiceldonatie. Dit maakt immers het dossier alleen maar complexer en vertraagt de broodnodige oplossing.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres