Doel 1 en 2 langer openhouden is onverantwoord en kortzichtig

2014-09-07

Niemand wil straks in de kou zitten. Dat weten ook de federale regerings- onderhandelaars. Zij grijpen de dreigende stroomtekorten nu aan om Doel 1 en 2 tien jaar langer open te houden. Onverantwoord en kortzichtig, maar ook leugenachtig. Want beide reactoren zijn op dit ogenblik nog steeds operationeel. Om de bevoorrading deze winter te garanderen, hoef je ze echt niet tot 2025 te laten draaien. De mogelijke stroomtekorten zijn trouwens het gevolg van scheurtjes en defecten in andere nucleaire centrales. Kernenergie is dus niet de oplossing voor onze problemen, maar net de oorzaak. We kiezen beter voor alternatieven die wel zekerheid bieden in plaats van te investeren in de energie van het verleden.

Doel 1 en 2 werden in 1975 in gebruik genomen. Daarmee zijn ze bij de oudste kerncentrales ter wereld. België, land van bier, pralines en nucleaire archeologie? Ook het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) waarschuwde al. Aan het langer openhouden van Doel 1 en 2 hangt een prijskaartje van mogelijk 2 miljard euro. Tenzij men wil morrelen aan de veiligheidsvoorwaarden. Onbespreekbaar voor sp.a!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres