Van de doden niets dan goed ?

2013-04-09

Zo lijkt het wel wanneer je de reacties leest na de dood van Maggie Thatcher. Benieuwd wat de man in de straat hiervan denkt. Want we spreken toch over de vrouw die miljoenen Britten de armoede injoeg? Die de vakbonden kortwiekte en stakers en betogers in mekaar liet timmeren? Die de overheid uitkleedde en uitverkocht? Die een sociale afbraakpolitiek voerde waarvan alleen de allerrijksten beter werden? Die Mandela een terrorist noemde maar handjes schudde met Pinochet? Die na desastreuze peilingen op oorlogspad ging?

‘There’s no such thing as society’: het blijft een uitspraak waar je het koud van krijgt en die haar wereldbeeld perfect samenvat. Toch moet ik de fans van the Iron Lady op een punt gelijk geven: ze heeft geschiedenis geschreven. Helaas… je zou haast hopen dat de hel bestond.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres