Samen maken we Haacht groener

2018-09-07

Meer dan in het verleden zullen we in onze de kernen moeten gaan wonen en leven. Wanneer we meer in de kernen gaan wonen, krijgen we daarbuiten weer ruimte voor velden, weiden en bossen. Bovendien kunnen we zo makkelijker de verkeersknoop ontwarren en de files verkleinen, op voorwaarde dat tegelijk het openbaar vervoer uitgebouwd wordt. En tenslotte sparen we veel uit, want wonen in de dorpskern betekent ook minder extra wegen en nutsleidingen. We moeten dat niet morgen doen, we moeten dat langzaam laten groeien. We moeten dat vooral heel doordacht doen, in samenspraak met de inwoners. En met respect voor ieders privacy en oog voor het esthetisch geheel. Bestaande idyllische dorpsgezichten moeten behouden blijven. Ook vergroening van de kernen is daar een onderdeel van.

Ook aandacht voor de klimaatwijzigingen kunnen helpen om Haacht groen te houden. We stellen bvb de laatste jaren vast dat de lentes en zomers steeds droger worden. We willen hier graag op inspelen door, via overleg met andere instanties, ervoor te zorgen dat landbouwers/telers in nood toch aan irrigatiewater raken. We willen een noodirrigatiewatervoorzieningsplan uitwerken waarbij er bvb vaste afnamepunten op Dijle en/of Vaart komen, alsook collectoren voor hemelwater.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres