Samen maken we het centrum aantrekkelijker

2018-09-11

Onze Markt moet het middelpunt van onze gemeenschap vormen. Een plaats waar alles samenkomt: handel, evenementen, verenigingen en horeca. Een centrale aantrekkingspool die het hele centrum een boost geeft en zo bijdraagt aan de uitstraling van onze gemeente. Dat verdient Haacht als kantonhoofdplaats. Daarom nemen we best het hele marktgebeuren eens onder de loep. We onderzoeken de mogelijkheid om op regelmatige basis een avondmarkt in te richten, of een themamarkt. En we moeten absoluut nieuwe standhouders aantrekken.

De Markt en de Stationsstraat zijn trouwens aan modernisering toe. Met veiliger en trager verkeer en een kwalitatieve fietsstandplaats. Geen betonnen vlakte meer, maar meer ruimte voor grote en kleine terrasjes. Met nog steeds voldoende parkeerplaatsen voor mensen die minder goed te been zijn, voor laden en lossen, en kortparkeren. Handelszaken moeten extra mogelijkheden krijgen. Denk maar aan pop-ups, eventueel startpremies of renovatiepremies voor wie een verwaarloosd handelspand terug in gebruik neemt. De horeca en handel kunnen op die manier volop hun vleugels uitslaan.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres