Samen spelen in het groen

2018-10-02

Spelen is een basisrecht. Net als van de natuur genieten. Elk kind zou dus moeten kunnen spelen in het groen. En als gemeente kunnen we daar veel aan doen. We zorgen dat iedere buurt zijn eigen veilig en kwaliteitsvol speelplein krijgt. Ieder kind een stuk bespeelbaar groen op max. 500 meter van de woning: dat is ons streven.

Bij de inrichting van het speelplein betrekken we de bewoners. Zo creëren we een breed draagvlak en verminderen we de kans op klachten rond lawaai en overlast. En het kan een hefboom zijn om de sociale cohesie binnen een buurt te verhogen. We kiezen de locatie van het speelplein oordeelkundig uit, zodat sociale controle gewaarborgd is. En we onderhouden het speelplein, en de rest van de groene openbare ruimte, met zo weinig mogelijk chemische middelen.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres