Samen maken we de deelgemeenten gezelliger

2018-09-25

Veel sociaal contact zorgt dat mensen zich goed, veilig en geborgen voelen in hun gemeente. Bovendien verhoogt het de sociale cohesie. Hoe gezelliger de sfeer, hoe beter we ons voelen. Daarom moeten we buurten en straten die zelf initiatieven nemen nog meer belonen en helpen. De inbreng van bewoners verdient extra aanmoediging. We beslisten al eerder om meer zitbanken te voorzien. Maar als het van ons afhangt steken we graag een tandje bij. Sociale cohesie begint immers in je buurt. In een nette, veilige en uitnodigende buurt komen mensen letterlijk het huis uit om elkaar te ontmoeten. Wat zeker helpt om een gezellige buurt te creëren, is een ontmoetingsplaats. Wij willen daarom iedere deelgemeente haar eigen, gezellige, centrale plein geven. Een plaats voor horeca en kleine evenementjes in open lucht of onder een tent. Een plein om elkaar te ontmoeten en een babbeltje te slaan. Over de concrete inrichting bevragen we de buurt. Zo is het plein het best aangepast aan de wensen van de bewoners. Kleine ingrepen zoals het juiste straatmeubilair maken al een groot verschil. Bovendien vertraagt een goed ingericht plein het verkeer door de dorpskern.

In Wespelaar en Wakkerzeel biedt de ruimte voor de kerk mooie perspectieven. De huidige parkeerplaatsen moeten we dan uiteraard elders onderbrengen. In Tildonk lijkt een plein misschien minder evident. Toch kan hiervoor zowel aan de voorkant van de kerk, als voor de pastorie of voor het klooster ruimte gemaakt worden. De nieuwe weg richting Mechelsesteenweg zal dan weer de veiligheid en de rust in de Kruineikestraat verhogen. Ook voor Sint-Adriaan is een eigen centraal goed ingericht plein mogelijk. Het Marktplein van Haacht vormt een apart verhaal. Dat plein dient natuurlijk veel te meer zijn dan een gezellige ontmoetingsplaats. Het moet ook bijdragen aan de uitstraling van onze gemeente en de handel in het omliggende centrum. Zo wordt het een échte aantrekkingspool en het kloppend hart van Haacht als kantonhoofdplaats.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres