1 mei: feesten voor meer solidariteit

2018-04-18

1 Mei, Dag van de Arbeid. Een feest dat socialisten al meer dan 100 jaar vieren. Een dag voor al wie vindt dat we samen vooruit moeten. Ook dit jaar staan er op 1 mei tal van activiteiten op het programma. Start misschien met een stevig ontbijt in Bekkevoort of Rotselaar. Om 10 uur kleurt het Martelarenplein in Leuven rood. Na de toespraken van Vlaams parlementslid Bruno Tobback en provinciaal ABVV-secretaris Steven Marchand trekt de optocht door de Leuvense straten. Eindstation is de Vismarkt, tevens de locatie van de 3de editie van ‘Plein Afair’. Dat volksfeest krijgt nu ook een broertje in Tienen: ‘Pleinafair Hageland’ is zeker het bezoeken waard! Maar ook in Aarschot, Diest, Kortenberg, Londerzeel, Vilvoorde en Zaventem valt heel wat te beleven.

Je hoeft trouwens niet te wachten tot 1 mei. Tremelo bijt op 27 april de spits af met een vooravondfeest. Op 28 april trakteert sp.a op Haachtburgers (veggie of vlees) op de Markt in Haacht en kan je gaan feesten in Tielt-Winge. Een dag later vindt in Herent voor de 2de keer Fiesta Floreal plaats en is er een praatcafé in Hoegaarden. Op 30 april pakt SOS Rock in Vilvoorde met een straffe affiche uit. En voor wie echt niet van ophouden weet zijn er op 4 en 5 mei nog activiteiten in Sint-Pieters-Leeuw en Zemst. Meer informatie over de vele activiteiten vind je via onderstaande link.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres