48 basisscholen in Vlaams Brabant krijgen intensief techniekbad

2014-01-22

De arbeidsmarkt schreeuwt om technisch gevormde arbeidskrachten. Toch kiezen nog (te) weinig kinderen en jongeren voor technische richtingen. Ook scholen en leerkrachten weten niet altijd hoe ze techniek op de best mogelijke manier in hun lessen kunnen verwerken. Om hieraan te verhelpen sloegen de provincie Vlaams-Brabant en RVO-Society in 2010 de handen in elkaar. Die samenwerking wordt nu voor 4 jaar verlengd.

Jaarlijks krijgen 12 basisscholen een intensief techniekbad. Tijdens workshops op maat doen leerkrachten inspiratie op om op een boeiende en prikkelende manier met techniek aan de slag te gaan. De keuze voor het basisonderwijs is doordacht: daar worden immers technische talenten ontdekt en krijgen kinderen “goesting” in techniek. Hoe meer kinderen in aanraking komen met techniek, hoe sneller het imago van technische richtingen zal veranderen. En hoe meer leerlingen en hun ouders een positieve keuze maken voor technische studies.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres