Aftellen naar 31 maart: vliegroute Leuven Rechtdoor verdwijnt

2015-06-29

31 maart 2016: tegen dan moet de vliegroute ‘Leuven Rechtdoor’ verleden tijd zijn. Onder druk van de uitspraak van de rechter in kortgeding gaf bevoegd minister Jacqueline Galant (MR) luchtverkeersleider Belgocontrol de opdracht om de route te schrappen. Dat zou 39 weken in beslag nemen.

Het verdwijnen van ‘Leuven Rechtdoor’ is een terechte beslissing. Zo realiseert men een meer billijke spreiding van de vluchten zonder de toekomst van de luchthaven te hypothekeren. Want die zorgt rechtstreeks en onrechtstreeks voor tienduizenden arbeidsplaatsen. Een enorme opsteker voor de regio, die er niet kwam zonder slag of stoot. Daarom een flinke pluim voor actiecomité Leuven Rechtdoor en de gemeenten die zich steeds verzet hebben tegen de vliegroute!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres