Dankzij samenstroom veranderen 11.582 Vlaams-Brabantse gezinnen van energieleverancier

2012-08-01

De actie ‘samenstroom’, de samenaankoop van gas en elektriciteit georganiseerd door sp.a, ABVV en Curieus Vlaams-Brabant, de Federatie van Socialistische Mutualiteiten van Brabant en iChoosr overschreed de kaap van 21.000 inschrijvingen. Maar liefst 54% van de deelnemers stapte hierna ook effectief over. Zij switchten naar een 1-jarig groen energiecontract. Samen zullen zij € 2.455.384 besparen, goed voor een gemiddelde van € 212 per gezin.

De tweede grote editie van samenstroom liep van midden februari tot en met begin juli en kon rekenen op maar liefst 21.483 deelnemende gezinnen in Vlaams-Brabant. Samenstroom liet dus met deze voorjaarsactie 2.5% van alle Vlaams-Brabantse gezinnen overstappen naar een nieuwe leverancier, een ongekend succes!

Karin Jiroflée, ondervoorzitter van sp.a Vlaams-Brabant, wijst op het feit dat wisselen van energieleverancier voor veel gezinnen eenvoudiger werd: ‘Via mond-aan-mond reclame, de hulp van onze lokale contactpersonen en de afschaffing van de verbrekingsvergoeding voor energiecontracten bereikte samenstroom in 2012 nog meer mensen. Bovendien is de gemiddelde besparing via samenstroom al snel goed voor 212 euro.’

Essent won voor de tweede keer op rij de samenstroom-veiling. De gemiddelde besparing voor een deelnemend gezin loopt nu op tot 212 euro op jaarbasis. Deze mooie besparing is voor veel gezinnen het laatste duwtje in de rug om de stap naar groene en goedkopere energie te zetten. Tom Troch, voorzitter van sp.a Vlaams-Brabant, wijst erop dat ‘iChoosr ook dit jaar alle deelnemers begeleidt bij de overstap naar hun nieuwe leverancier met een uitgebreide helpdesk. Samenstroom slaagt erin om dit jaar 5% van alle Vlaams-Brabantse gezinnen te laten inschrijven en de helft hiervan ook effectief te laten overstappen. Een resultaat dat mag gezien worden en een hart onder de riem is voor alle energiebewuste inwoners van onze provincie!’

Ter vergelijking: de vorige editie telde 16.300 deelnemers waarvan maar liefst 42% overstapte naar de winnende leverancier Essent. Het aantal inschrijvers steeg in 2012 dus met meer dan 80% en het aantal gezinnen gezinnen dat ook effectief overstapte nam toe met 10%. Meer dan de helft van de gezinnen die overstapten via samenstroom was klant van Electrabel.

Ondertussen lopen de inschrijvingen voor de veiling van KMO’s door tot en met 5 augustus. Op 6 augustus vindt de veiling plaats en weten we welke energieleverancier de bedrijven een aanbod mag bezorgen. Ondertussen staat de inschrijvingsteller al op 585 deelnemende bedrijven. Ook hier verwacht de samenstroomploeg een mooi resultaat gezien de stijgende interesse en mond-aan-mond reclame.

In het kader van de Tell-A-Friend actie, won Roel Stalmans uit Scherpenheuvel, een fiets. In aanwezigheid van de sp.a-vrienden uit Scherpenheuvel, werd de fiets deze morgen overhandigd.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres