De Block doet aan symptoombestrijding en zou supplementen beter afschaffen

2017-10-20

Onlangs bleek dat patiënten vaak zonder het te beseffen supplementen betalen bij een bloedonderzoek. Dat komt omdat dit zonder hun medeweten uitgevoerd wordt door een arts die niet geconventioneerd is en dus niet de vaste tarieven hanteert.  Als patiënt kan je dit zeer moeilijk controleren.

Minister De Block (Open VLD) liet weten dat ze aan een oplossing werkt. Prima, maar het probleem gaat eigenlijk veel verder.  Want het is voor een patiënt in het algemeen zeer moeilijk om te achterhalen of een arts of specialist ook effectief de wettelijke tarieven volgt. Bij sommige specialisten vind je nauwelijks nog een zorgverstrekker die geconventioneerd is. En door de besparingen van De Block wordt het helaas alleen maar erger.

Meer en meer zorgverstrekkers haken af voor wat de tariefakkoorden betreft. Daarom diende sp.a al verschillende voorstellen in. Dat ging van het uithangen van tarieven, over het transparant maken van de status van de arts (geconventioneerd of niet), tot een heel pakket aan maatregelen om ervoor te zorgen dat meer artsen de tarieven volgen. Helaas verwees de meerderheid die voorstellen telkens naar de prullenmand.

Minister De Block wil nog steeds niet weten van het afschaffen van de ereloonsupplementen voor artsen en doet liever aan symptoombestrijding. En dat terwijl die supplementen jaar na jaar blijven stijgen. Zonder ereloonsupplementen zouden veel patiënten van een financiële kater gespaard blijven. Tijd om hiermee komaf te maken, want ereloonsupplementen werken klassengeneeskunde in de hand!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres