DisABILITY Filmfestival toont een wereld van verschil

2013-03-08

‘Een wereld van verschil’: zelf zal ik die uitspraak altijd associëren met Vermaelen Projects, de hilarische uitsmijter van ‘In de Gloria’. Al komt daar misschien verandering in. ‘Worlds of difference’ is immers ook de slogan van het derde DisABILITY Filmfestival, een organisatie van o.a. de provincie Vlaams-Brabant en de KULeuven. Van 11 tot 15 maart is het provinciehuis in Leuven dan ook the place to be voor cinefielen. Je kan er gratis vijf films zien waarin mensen met een handicap een belangrijke rol spelen. Op het programma onder andere de klassieker ‘What’s eating Gilbert Grape’ (met de jonge Johnny Depp, Leonardo Di Caprio en Juliette Lewis) en ‘De Rouille et d’os’ met Matthias Schoenaerts. Maar ook de andere films zijn zeker en vast de moeite meer dan waard.

Het DisABILITY Filmfestival neemt ons mee naar een wereld waarin niet kunnen zien, niet kunnen lopen of niet kunnen horen vensters opent naar een andere kijk op de werkelijkheid. Boeiende films waarin mensen met een handicap een nieuwe wereld tot stand brengen, of waarin personen met een handicap in andere werelddelen worden geportretteerd. Tijdens het DisABILITY festival stellen we alles in het werk opdat mensen met zeer verschillende handicaps kunnen participeren. Zo willen we ook andere organisatoren overtuigen om festivals toegankelijk te maken maar ook een groot publiek.

Programma:

Maandag 11 maart, 18.30 uur: The Shower (Zhang Yang, 1999)
Dinsdag 12 maart, 19 uur: Planet of Snail (Seungjun Yin, 2011)
Woensdag 13 maart, 19 uur: What’s eating Gilbert Grape (Lasse Hallström, 1993)
Donderdag 14 maart, 19 uur: De Rouille et d'os (Jacques Audiart, 2012)
Vrijdag 15 maart, 19 uur: Intouchables (Nakache & Toledano, 2011)

Elke avond zijn er een gebarentolk, voelstoelen en persoonlijke assistentie voorzien.
Op woensdag, donderdag en vrijdag is er een fluistertolk.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres