Disability Filmfestival toont emoties tussen mensen met en zonder handicap

2014-02-27

Filmliefhebbers reppen zich van 10 tot 14 maart naar het provinciehuis. Daar vindt dan het vierde Disability Filmfestival plaats. Een organisatie in samenwerking met de KULeuven en verschillende verenigingen voor personen met een handicap. Met 5 gratis films waarin mensen met een handicap een hoofdrol spelen. Op het eerste zicht lijkt het thema klassiek. Liefde, vriendschappen en relaties: daarvoor sneuvelden al kilometers pellicule. Maar toch krijg je geen typische Hollywoodprent.

Tussen mensen kan het knetteren. Ook tussen personen met en zonder een handicap. Maar om een of andere reden zien we zulke relaties zelden op het scherm. Dat wordt nu rechtgezet. De keuze van het Disability Filmfestival viel dit jaar op vijf films die vriendschappen, liefdesaffaires en ontgoochelingen tussen mensen met en zonder een handicap in beeld brengen. Deze editie kreeg de titel ‘In between’. Want we begeven ons in een weinig bekend tussengebied. Geen niemandsland, maar een plaats waar nieuwe, soms onverwachte ontmoetingen mogelijk worden. Waar vooroordelen sneuvelen of toch minstens doorprikt worden.

Het Disability Filmfestival past perfect binnen het provinciaal beleid dat organisatoren wil overtuigen om festivals toegankelijk te maken en een groot publiek wil sensibiliseren over leven met een handicap. Voor mensen met een handicap zijn er toegankelijkheidsaanpassingen: aangepast vervoer, assistentie, een tolk Vlaamse gebarentaal, een ringleiding en voelstoelen. Op woensdag is er audiodescriptie.

Programma:

Maandag 10 maart
Of mice and men (Gary Sinise, 1992)
(i.s.m. Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel vzw)

Dinsdag 11 maart
El violin (Francisco Vargas, 2005)
(i.s.m. Handicap International vzw)

Woensdag 12 maart
Blind (Tamar van den Dop, 2011)
(i.s.m. Blindenzorg Licht en Liefde vzw)

Donderdag 13 maart
Gabrielle (Louise Archambault, 2013)
(i.s.m. GRIP vzw)

Vrijdag 14 maart
170 Hz (Joost Van Ginkel, 2011)
(i.s.m. Fevlado vzw & Visual Box vzw)

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres