Du jamais vu: wanbeleid De Block doet rekening voor patiënt fors oplopen

2017-01-13

Sinds 1 januari rekenen veel kinesisten flink door aan de patiënt. Niet toevallig: ze zien zich hiertoe genoodzaakt door de besparingen van minister De Block (Open VLD). En er is helaas nog meer slecht nieuws op komst. Want ook de artsen pikken de opgelegde besparingen niet. Hun twee grootste syndicaten hebben intussen het tariefakkoord opgezegd. Wat betekent dat dokters vanaf 28 januari vrij zijn om zelf hun tarief te bepalen. De meerkost valt dan volledig ten laste van de patiënt. Du jamais vu, en het zoveelste bewijs dat de liberale excellentie niet echt wakker ligt van het lot van zieken.

De Block bespaart blind en het is de patiënt die daarvoor opdraait. Alleen al de laatste maand werd die overladen met facturen. Antibiotica zijn voortaan dubbel zo duur. Neussprays kosten 3 tot 5 keer meer. De kinesisten trokken hun prijzen met 32% op. En als de artsen straks alleen al de besparing van het komende jaar doorrekenen, wacht er nog een rekening van 150 miljoen euro.

Het beleid van De Block is onverantwoord en de frustraties van de zorgverstrekkers zijn begrijpelijk. Maar de schade die blauwe Maggie nu veroorzaakt, treft finaal wel de patiënt. Die wordt gereduceerd tot melkkoe van deze regering. Zo’n minachting is ongezien voor een minister van Volksgezondheid.

Dit kan dus zo niet verder. De Block moet dringend haar kop uit het zand halen en alles in het werk stellen om aan patiënten eerlijke tarieven te garanderen. Met nieuwe akkoorden of door zelf maximumtarieven vast te leggen. The choice is yours, Maggie! 

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres