Een andere kijk op toerisme: eindresultaten Grenzeloos Toegankelijk voorgesteld

2012-05-10

Op woensdag 9 juni werden in Leuven en Zoutleeuw de eindresultaten van 'Grenzeloos Toegankelijk' voorgesteld. Dit Europees project vergroot de toeristische en recreatieve mogelijkheden voor personen met een handicap.

50 miljoen Europeanen kunnen omwille van een beperking onvoldoende genieten van het toeristisch en recreatief aanbod. Dat is niet enkel voor hen een gemiste kans, maar ook voor de horeca en de toeristische sector. Daarom startte de provincie Vlaams-Brabant 5 jaar geleden het project 'Grenzeloos Toegankelijk' op, samen met het Toegankelijkheidsbureau, de stad Zoutleeuw, Stichting Zet (NL) en Staatsbosbeheer regio Zuid (NL).

De resultaten mogen er zijn. Langs beide zijden van de grens ontstond een nieuw, toegankelijk aanbod. Zo kreeg het provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw een facelift. De speeltuin, het zintuigenbeleefpad en het educatief bezoekerscentrum zijn nu geschikt voor iedereen. Het Vinne is ook vertrekpunt voor toegankelijke fiets- en wandelroutes. Een aanrader voor mensen met en zonder handicap !

Maar er is meer. In totaal werden meer dan 300 screenings uitgevoerd. Eigenaars van toeristische en recreatieve accommodaties kregen tips om de toegankelijkheid te verbeteren. Met het rekenmodel OmZetXL kunnen ze berekenen hoeveel dit kost, en wat dit hen kan opbrengen. Ook voor potentiële bezoekers is er gedetailleerde en correcte informatie. Want wat heb je aan een toegankelijk aanbod wanneer het niet gekend is ?

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres