Provincie steunt sporters met een handicap. Op bezoek bij werking G-atletiek van Roba in Betekom

2012-05-07

Wie een handicap heeft ervaart vaak drempels om te sporten. Daarom geeft de provincie subsidies aan sportinitiatieven voor personen met een handicap. Sportdiensten, clubs en federaties kunnen op die manier tot 5.000 euro subsidie verdienen. Het subsidiereglement bestaat intussen zes jaar. In die periode ontvingen 74 initiatieven in totaal 118.000 euro steun. Dit jaar kregen tien projecten ruim 16.000 euro subsidies.

Eén van de geselecteerde projecten is de G-atletiekwerking van Roba. Roba zet sterk in op de integratie van sporters met een handicap binnen de atletiekclub. Roba telt een 10-tal G-atleten die tijdens winter en zomer meetrainen met de andere sporters. Een gespecialiseerde trainer zorgt voor de gepaste begeleiding. Een schoolvoorbeeld van hoe mensen met en zonder handicap samen kunnen sporten!

Die aanpak werpt zijn vruchten af. G-atleten van Roba nemen deel aan cross- en pistewedstrijden van de Vlaamse atletiekliga en de Special Olympics. Ze demonstreerden ook hun kunnen na de meeting van de Beker van Vlaanderen op zondag 6 mei in thuisbasis De Tumkens. Proficiat!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres