Feed Food Health Campus Tienen maakt ambities waar

2014-04-30

Feed Food Health, de campus voor innovatieve voedingsbedrijven in Tienen, krijgt steeds meer vorm. Na Quomak en Leemput maakte nu ook SESVanderhave bekend dat het zijn hoogtechnologisch onderzoekscentrum op de site zal vestigen. SESVanderHave is wereldwijd marktleider in de productie van suikerbietenzaad en heeft zijn hoofdkwartier in Tienen. Met het nieuw onderzoekscentrum op de campus verankert het bedrijf zich nog verder in de Suikerstad. Op de Feed Food Health terreinen zal SESVanderHave vanaf 2015 tot 50 personen tewerkstellen. Een investering van maar liefst 10 miljoen euro.

Feed Food Health is een samenwerking van de stad Tienen en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM). Zij willen de Tiense economie meer kansen en zuurstof geven. Toekomstgericht en vernieuwend, maar ook met oog voor het rijke verleden van Tienen als landbouwstad. Feed Food Health moet zo een belangrijke tewerkstellingspool worden voor de regio. Maar ook een voorbeeld van hoe onderzoek, economie en ecologie samen kunnen sporen. Bij de uitbouw van de site stelt men daarom alles in het werk om de ecologische voetafdruk te beperken. Die lijn wordt doorgetrokken bij de bouw van het nieuw onderzoekscentrum.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres