Nieuwe ateliers Kringwinkel Hageland geopend in Tienen

2014-05-07

Soms gaat het snel. Enkele maanden geleden verhuisde de kringwinkel in Wespelaar naar een nieuwe locatie. Nu opent Kringwinkel Hageland in Tienen gloednieuwe ateliers en burelen. Met een verhoogd comfort voor de medewerkers én een lage ecologische voetafdruk. Recuperatie van regenwater, rationeel energiegebruik, verminderde CO²-uitstoot door minder verplaatsingen op het terrein: in Tienen blijft het geen dode letter. Kringwinkel Hageland kon hiervoor o.a. rekenen op steun van Europa (EFRO).

Kringwinkel Hageland zamelt jaarlijks zo’n 2.700 ton herbruikbare goederen in. Hiervan wordt 92 % gerecycleerd of hergebruikt. Een noodzakelijk tegengewicht binnen onze wegwerpmaatschappij. Maar minstens zo belangrijk is de sociale dimensie. In de kringwinkel werken immers mensen die in de reguliere economie moeilijk aan de bak komen. De ateliers en burelen zijn ideaal gelegen in de zone West-Grijpen, op wandelafstand van het station. In West-Grijpen zijn nog andere bedrijven gevestigd, en ook de Feed Food Health campus is vlakbij. Een troef voor de doorstroming van de medewerkers, maar ook voor het opzetten van samenwerkingsverbanden en het ontwikkelen van nieuwe diensten. Iets om naar uit te kijken!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres