Gemeenteraad Haacht tekent open brief tegen opstijgroute Leuven Rechtdoor

2014-09-29

Van landende toestellen kijkt in Haacht al lang niemand meer op. Maar sinds maart krijgt onze gemeente ook opstijgend luchtverkeer te verwerken. Een gevolg van de nieuwe vliegroute ‘Leuven Rechtdoor’. De Haachtse gemeenteraad tekende op 22 september een open brief om hiertegen te protesteren.

De sterke toename van het luchtverkeer roept allerlei vragen op. Rond lawaaihinder en luchtvervuiling natuurlijk, maar ook over veiligheid en kostenefficiëntie. Door ‘Leuven Rechtdoor’ kruisen stijgende en dalend toestellen, moeten vliegtuigen kilometers omvliegen én verlaagt de capaciteit van de luchthaven. ‘Leuven Rechtdoor’ is dus helemaal geen logische keuze!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres