Golf met een échte handicap

2013-06-18

Dit jaar koos Vlaanderen golf als ‘Sporttak in de Kijker’. Een sport met een elitair imago, maar ook verrassend sociale kantjes. Dat bleek ook op 14 juni tijdens een studiedag in de Winge Golf en Country Club. Daar loopt al jaren met provinciale steun het project ‘Golf met een échte handicap’. Een samenwerking met UZ Pellenberg.

Golf is ideaal voor wie geen lange afstanden meer kan afleggen of voor wie zich niet snel meer kan verplaatsen. Bovendien helpt het revalidanten om hun coördinatie en lichaamscontrole te herwinnen. En door het handicap-systeem kunnen golfers met een verschillend spelniveau perfect samen een balletje slaan. Kortom: een sport met verrassende mogelijkheden.

Verrassend is ook het minste wat je van de nieuwe campagne van minister Pascal Smet kunt zeggen. Met enkele treffende TV-spots gaat hij de stereotypen rond personen met een handicap te lijf. Want al te vaak zien we alleen de handicap, en vergeten we dat het gaat om mensen van vlees en bloed, met eigen talenten, mogelijkheden én kleine kantjes. Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan snel op www.gelijkekansen.be.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres