Groepsaankoop groene stroom en gas nu al groot succes!

2012-04-19

Elke deelnemer wordt van inschrijving tot overstap ontlast van paperassen, een succesformule die de verbruiker met vertrouwen doet veranderen van energieleverancier. Elke deelnemer weet dat hij een interessante korting zal krijgen via de samenaankoop en bovendien zonder zorgen kan overstappen. Nog tot en met 20 mei worden online deelnemers verzameld via www.samenstroom.be. Nu al zitten we aan 10.000 deelnemers!

‘Samenstroom’, de samenaankoop van gas en elektriciteit georganiseerd door sp.a, ABVV en Curieus Vlaams-Brabant, de Federatie van Socialistische Mutualiteiten van Brabant en iChoosr overschreed midden april de kaap van de 10.000 deelnemers. Een mooie reden om optimistisch te zijn, want de inschrijvingsperiode loopt nog volop tot en met 20 mei.

Tom Troch & Karin Jiroflée, voorzitter en ondervoorzitter van sp.a Vlaams-Brabant willen dit jaar graag de kaap van de 20.000 inschrijvingen halen. “Een haalbare kaart als je ziet hoeveel mensen er naar onze lokale infoavonden komen” aldus Karin. “Geïnteresseerde gezinnen zien de folder van samenstroom in de bus vallen en linken duidelijk het nationale energiedebat aan hun eigen energiefactuur. Deze kans grijpen mensen dan ook meteen aan door online in te schrijven of het antwoordkaartje terug te sturen”. Tom Troch, provincieraadslid voor regio Vilvoorde verklaart het succes van de samenaankoop door het laagdrempelige karakter van de actie. “Iedereen kan snel online schrijven, voor iedereen die meer wil weten of nog niet overtuigd is organiseren we op 40 locaties doorheen de provincie lokale infoavonden. Samen met gerichte publiciteit zorgt dit voor een heus sneeuwbaleffect. Iedereen lijkt te beseffen dat door de krachten te bundelen er wel degelijk directe positieve dingen kunnen gebeuren voor je eigen budget ”

Met nog 1 maand te gaan zijn sp.a en haar partners goed op weg de verwachtingen in te lossen. De samenaankoop van groene stroom en gas trok vorig jaar maar liefst 17.745 deelnemers. Net geen 40% van de deelnemers switchte toen naar een goedkoper energiecontract. Op 20 mei sluit de inschrijvingsperiode af en stappen we naar alle energieleveranciers die actief zijn op de Belgische markt. Via een online-veiling kunnen de leveranciers hun meest competitieve prijs aanbieden aan ons bestand van energieverbruikers. De energieleverancier met de laagste prijs wint de veiling en mag al onze deelnemers een vrijblijvende persoonlijke offerte opsturen. De deelnemers hebben een maand bedenktijd om op het voorstel in te gaan. Ook KMO’s kunnen dit jaar deelnemen. Er wordt speciaal een aparte veiling gehouden. Inschrijven voor de professionele samenaankoop kan nog tot 5 augustus.

Eind mei krijgt iedere deelnemer een op maat gemaakte offerte. Hierbij hoort een overzichtelijke vergelijking met de prijzen bij andere energiemaatschappijen. Dit laat elke deelnemer toe om objectief te vergelijken.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres