Holebifilmfestival breidt nog uit

2013-11-05

Het Holebifilmfestival ontstond 13 jaar geleden. Toen was het nog een louter Leuvens initiatief. In 2008 sprong het festival over de stadsgrenzen en werd het een echt provinciaal evenement, met telkens nieuwe locaties. Zoals Zaventem dit jaar. Maar ook in Aarschot, Haacht, Halle, Overijse, Sint-Pieters-Leeuw, Tienen en Vilvoorde zijn er voorstellingen geprogrammeerd. Zo kan iedereen een film meepikken, en krijgen steden en gemeenten een prima gelegenheid om het holebithema op de kaart te zetten. Met films, maar ook met boeken. Op zowat alle locaties zetten bibliotheken holebiliteratuur in de kijker.

Ook dit jaar is er een primeur. Het filmfestival werkt voor het eerst samen met de leerkrachten Maatschappelijke Oriëntatie van de Onthaalbureaus, de leerkrachten Basiseducatie in Vilvoorde, en de leerkrachten van de Leuvense OKAN-werking. Geen overbodige luxe: in sommige culturen ligt holebi-aanvaarding immers erg moeilijk, en leeft er nog een groot taboe. Religieuze, maar ook populistische politieke motieven spelen hierin mee. Denk maar aan het erg vijandige klimaat in Rusland.

Niet gay? Geen probleem! Het holebifilmfestival is er voor iedereen. Thema's als vriendschap, liefde en relaties zijn universeel. Gevoelens zijn gevoelens, of je nu homo, hetero of biseksueel bent.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres