Holebifilmfestival Vlaams-Brabant nu ook in de Leuvense gevangenis

2011-11-17

Elf jaar geleden startte het Holebifilmfestival in Leuven. Intussen zijn er ook voorstellingen in Aarschot, Haacht, Halle, Landen, Overijse en Vilvoorde. Prima, want zo kan iedereen een film meepikken in de buurt en krijgen steden en gemeenten een uitstekende kans om holebibeleid op de agenda te plaatsen. In Haacht, Vilvoorde, Aarschot, Landen en Leuven hebben de bibliotheken zich geëngageerd om tijdens het filmfestival holebiliteratuur in de kijker te zetten. Via een standje en infomateriaal geven ze een belangrijke boodschap aan het publiek: iedereen is welkom, uitsluiting wordt niet getolereerd.

Na het succes van vorig jaar mocht de internationale wedstrijd Holebikort niet ontbreken. En het Holebifilmfestival trekt zelfs naar de Leuvense gevangenis. Een erg symbolische locatie, want ook veel holebi's voelen zich opgesloten en hebben schrik om uit de kast te komen. Waar je ook gaat, het programma is veelbelovend. Mooie films die holebi's én hetero's kunnen beroeren, en zo ogen kunnen openen. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres