Succesvolle verjaardagseditie van de Vrouwendag

2011-11-18

Op 11 november vond in Leuven de 40ste editie plaats van de nationale Vrouwendag. Geweld was het centrale thema. Eén op zes vrouwen heeft immers af te rekenen met partnergeweld. Deze Vrouwendag beklemtoonde de kracht en de weerbaarheid van vrouwen om telkens opnieuw tegen dat geweld in verzet te gaan. Beklijvende getuigenissen over geweld binnen relaties, geweld tegen lesbische vrouwen en het geweld overal in de wereld passeerden de revue.

Partnergeweld stond ook al op de Vrouwendag van 2002 in Leuven centraal. Sindsdien is er heel wat gebeurd, maar de Vrouwendag wil dat partnergeweld een prioriteit blijft in het Veiligheidsplan, dat nu wordt opgemaakt, én dat de hulpverlening verder wordt uitgebouwd. Niet alleen het woord, ook het beeld beklemtoonden de kracht van vrouwen via een reeks tentoonstellingen. Lady Angelina sloot de dag af met een gesmaakt concert. Meer dan 3000 bezoek(st)ers kwamen langs.

Ongeveer 200 vrouwen (en mannen) zetten hun schouders onder deze editie. De Nationale Vrouwendag 2011 was een organisatie van het Vrouwen Overleg Komitee, in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant, de stad Leuven en een breedgedragen platform van Leuvense vrouwen en vrouwenorganisaties.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres