Kamercommissie steunt sp.a-voorstel om brillen en lenzen beter terug te betalen

2019-03-12

Op 12 maart steunde een meerderheid binnen de Kamercommissie Volksgezondheid mijn voorstel om het BTW-tarief voor de aankoop van brillen en lenzen te verlagen naar 6%. Een meevaller op de dag dat verschillende ziekenfondsen een betere terugbetaling van brillen vragen.

Pas bleek nog uit een groot onderzoek van Test-Aankoop dat gezondheidsuitgaven die gezinnen als ‘niet superdringend’ ervaren, makkelijk worden uitgesteld of zelfs helemaal niet meer gebeuren. Niet minder dan 26% van de ondervraagden stelt de aankoop van een bril of hoorapparaat uit. Een onderzoek van De Standaard toonde dan weer aan dat meer en meer werkende mensen bij het OCMW aankloppen omdat ze de kost voor een bril, lenzen of een laserbehandeling aan de ogen niet kunnen financieren.

sp.a gaat al een jaar lang de boer op met de campagne ‘Horen, zien en lachen… mag geen luxe zijn.’ Hierin pleiten wij voor een betere terugbetaling van tand-, oor- en oogzorg. En dat levert nu resultaat op: met de goedkeuring van de resolutie om het BTW-tarief op brillen en lenzen te verlagen van 21% naar 6%, is een eerste belangrijke horde genomen.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres