Mich De Winter nieuwe fractieleider in gemeenteraad

2015-03-17

Vanaf 17 maart zal Saïd El Khadraoui niet langer fractieleider voor sp.a in de Leuvense gemeenteraad zijn. Gemeenteraadslid Mich De Winter zal vanaf nu die opdracht voor zijn rekening nemen. Mich De Winter werd maandagavond door de sp.a-fractie unaniem verkozen als fractieleider. “Het is een functie die ik met veel goesting en ambitie voor onze partij wil opnemen. Gelukkig vertrek ik niet van niets. Saïd heeft de voorbije jaren al heel wat in gang gezet. Het is nu aan mij om de fractie – die bestaat uit een goede mix van bestuurservaring en nieuw talent – te motiveren en richting te geven. Want laat dat duidelijk zijn: sp.a Leuven heeft zeker voldoende talent. We beschikken over goede mensen die heel wat in hun mars hebben. We zullen dat de komende maanden nog meer dan nu laten zien zowel in commissies en de gemeenteraad maar evengoed met nieuwe initiatieven.”

De Winter start niet zonder ambitie als fractieleider. “Leuven is een dynamische stad die steeds in verandering is. Het is aan ons om te voelen wat de Leuvenaar bezig houdt. Een dynamisch Leuven vraagt om een dynamische en nabije politiek. Dat is waarom ik de rol als fractieleider graag opneem.” “Eén van mijn ambities is om een dynamische fractie neer te zetten. Een fractie die samen met onze schepenen gaat voor een dynamisch Leuven waarbij elke Leuvenaar zich betrokken voelt. We hebben in het verleden al enorm veel verwezenlijkt en ik ben er van overtuigd dat we met deze ploeg nog veel moois gaan realiseren in nauwe samenspraak met de Leuvenaar.”

Saïd El Khadraoui, sinds 2006 fractieleider in de Leuvense gemeenteraad, verduidelijkt zijn beslissing om de fakkel door te geven: “Na de verkiezingen van mei 2014 bleek dat ik zeer nipt mijn zetel in het Europees Parlement heb verloren, ondanks het feit dat ik persoonlijk een stuk beter had gescoord dan in 2009. Ik heb toen besloten een soort politiek sabbatjaar in te lassen en wat afstand te nemen van het politieke leven om na te denken of en op welke manier ik in de toekomst aan politiek kan doen.”

“Ondertussen heb ik sinds begin maart een boeiende nieuwe job als beleidsadviseur bij de interne think tank van de Europese Commissie waar ik de Commissie adviseer over actuele en toekomstgerichte thema's. Dat ligt in het verlengde van mijn interesses en laat mij toe voort te bouwen op de ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Deze uitdaging vraagt van mij alle aandacht en energie. Aangezien er in onze gemeenteraadsfractie voldoende jong talent aanwezig is dat zich met overgave wil bezighouden met de coördinatie van onze fractie, geef ik met veel plezier de fakkel door aan Mich.”

El Khadraoui heeft alle vertrouwen in zijn opvolger. “Mich De Winter is duidelijk gegroeid in zijn rol als gemeenteraadslid en zal zijn nieuwe taak met verve en met veel enthousiasme op zich nemen. Daar heb ik alle vertrouwen in. Ik ben benieuwd naar de vernieuwende ideeën die hij zal voorstellen.” “Wat mij persoonlijk betreft: ik blijf voorlopig gemeenteraadslid en zal pas na de zomer (wanneer het sabbatjaar ten einde is) communiceren over wat mijn rol kan zijn in het vooruitzicht van de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018.”

Contact: Mich De Winter – fractieleider sp.a Leuven – 0495/72.91.01

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres