Provincie helpt kinderopvang alert te zijn voor kindermishandeling

2011-11-24

In Vlaams-Brabant noteren de Vertrouwenscentra jaarlijks meer dan 1.000 meldingen van kindermishandeling. En waarschijnlijk is dat slechts het topje van de ijsberg. Kindermishandeling heeft een verwoestend effect. Daarom is het belangrijk dat er snel en gepast wordt ingegrepen. Helaas gaat vaak kostbare tijd verloren. Om dit te voorkomen moet je alert zijn voor signalen die op kindermishandeling wijzen.

De provincie Vlaams-Brabant en het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling organiseren daarom studiedagen en workshops voor de kinderopvang. Op de studiedagen komt het brede kader aan bod. Tijdens de workshops oefenen de deelnemers hoe ze een vermoeden van kindermishandeling bespreekbaar kunnen maken, en krijgen leidinggevenden tips voor de opbouw van een stappenplan en de coaching van hun medewerkers. Geen overbodige luxe, want kindermishandeling laat niemand koud. En toch moeten we gepast en professioneel reageren.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres