Mooi project op komst voor Tildonk

2014-10-07

Over de ontsluiting van het industrieterrein van Hambos schreven we al vaker. De situatie in Tildonk is immers ronduit gevaarlijk. Vrachtwagen denderen er vrolijk door de dorpskern. Maar er is verbetering op komst met een dubbele brug én een rondweg naar de N26. Mooie perspectieven voor Tildonk!

Even het geheugen opfrissen. Na jarenlang getouwtrek kwamen Haacht, Herent en Leuven uiteindelijk tot een akkoord over de verkeersafwikkeling. Het werd een fraai totaalplaatje met aandacht voor leefbaarheid, mobiliteit en economische ontwikkeling. Zo moet een nieuwe kade in Hambos het transport over water vergemakkelijken. In ieders belang, want een schip kan tot 30 maal meer vervoeren dan een vrachtwagen. Door de Kruineikebrug te ontdubbelen, worden fietsers en voetgangers gescheiden van het auto- en vrachtverkeer. Sluitstuk en kers op de taart is een doorsteek vanaf de nieuwe brug via de Molenweg naar de N26. Die houdt de vrachtwagens uit de dorpskern. Een enorme vooruitgang voor de inwoners van Tildonk en de vele schoolgaande kinderen en jongeren. Een kans die we niet mogen laten schieten.

Met sp.a steunen we deze plannen dan ook voor de volle 100 %. We zullen er mee over waken dat ze zonder vertraging en – nog belangrijker - in hun geheel worden uitgevoerd. Want alleen zo kunnen de Tildonkenaren opgelucht adem halen.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres