Nu drastisch ingrijpen tegen degoutant machtsmisbruik bij borstreconstructies

2016-10-14

Ondanks eerdere afspraken blijven plastisch chirurgen hoge supplementen aanrekenen aan vrouwen die een borstreconstructie met eigen weefsel willen. Die patiënten moeten volgens de chirurgen maar terugvallen op de hospitalisatieverzekering. Onaanvaardbaar, te meer omdat lang niet alle vrouwen zo’n verzekering hebben.

De plastisch chirurgen spelen het intussen beenhard. Als ze hun zin niet krijgen dreigen ze ermee geen borstreconstructies met eigen weefsel meer uit te voeren. Degoutant machtsmisbruik en een vorm van chantage die grenst aan het misdadige. Zelfs voor BVAS, het grootste artsensyndicaat, is dit een brug te ver. Daar klinkt het terecht dat de plastisch chirurgen met hun acties het imago van de 40.000 andere artsen in ons land besmeuren.

Ook minister van Volksgezondheid Maggie De Block noemde de hoge supplementen in De Ochtend (Radio 1) ongehoord. Zij kondigt bijkomende maatregelen aan als er eind oktober geen beterschap is. Maar waarom zo lang wachten? De Block moet nu meteen moet ingrijpen. Het is immers zonneklaar dat de chirurgen niet van plan zijn in te binden. En de minister neemt maar best drastische maatregelen om de chirurgen in de pas te doen lopen. Anders blijven de eerdere afspraken dode letter. En draaien vrouwen die het zo al zwaar hebben op voor de geldhonger van een kleine beroepsgroep.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres