Op naar 10.000 gezinnen! Samenaankoop van groene energie is schot in de roos

2011-04-18

Energie is niet weg te branden uit het nieuws. De woekerwinsten van Electrabel, de subsidiëring van zonnepanelen en hoge olieprijzen doen ons allemaal nadenken over energiegebruik. Reden genoeg om actie te ondernemen. En dat deed sp.a midden februari 2011. De actie ‘samenstroom’, de samenaankoop van sp.a, ABVV Vlaams-Brabant, de Federatie van Socialistische Mutualiteiten van Brabant en iChoosr wist al meer dan 5500 gezinnen te bekoren. Een zeer mooie tussenstand, zeker als je weet dat je nog tot 31 mei kan inschrijven.

5500 gezinnen lieten vrijblijvend hun gegevens na op de iChoosr-pagina. Op 1 juni vindt de veiling plaats en spelen we de energieleveranciers tegen elkaar uit. De leverancier met de laagste prijs mag de deelnemers een vrijblijvend contractvoorstel aanbieden. Wellicht zal een ruim percentage ingaan op een lucratief voorstel. Zo krijgen duizenden gezinnen via samenstroom meteen een fikse korting op hun maandelijks voorschot. Een wezenlijk verschil voor de prijsbewuste Vlaams-Brabander.
Ons deelnemersaantal blijft ondertussen aangroeien. Onze ‘tell-a-friend’ actie vraagt de deelnemers een email te forwarden naar kennissen en vrienden om hen zo op de hoogte te brengen van onze actie. Met succes! Want de deelnemersaantallen stijgen de laatste weken exponentieel. En dat betekent dat ook de provincies Vlaams-Brabant en Limburg afstevenen op 10.000 deelnemers.

De sterkte van samenstroom ligt in de mobilisatie van duizenden individuele energiegebruikers. Op termijn kunnen samenaankopen echt het verschil maken in het energielandschap. Zo slagen we in wat een haastige liberalisering niet heeft kunnen doen: het echt vrijmaken van de energiemarkt in het voordeel van jou en mij!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres