Persmededeling Bruno Tobback nav overlijden Steve Stevaert

2015-04-03

We zijn vandaag allemaal samen diep getroffen en ontredderd door het veel te vroege verlies van Steve. We herinneren hem niet alleen als politicus, maar bovenal als een warm en betrokken mens, een vriend. Uniek in de enige échte zin van dat woord. Altijd tussen de mensen, nooit erboven. Altijd op zoek naar oplossingen om muren af te breken in plaats van ze op te trekken. Arm of rijk, jong of oud, gelovig of niet, op café of in het parlement, het maakte hem niet uit. Altijd en overal bleef hij zichzelf. Gewoon Steve.

Verrassende denkbeelden en spitse humor kenmerkten hem. Dat maakte het zo fijn om met hem samen te werken, met hem te praten, met hem te zijn. Als geen ander kon hij een kamer vullen, maar zijn deur stond altijd open. Voor wie dan ook, waar dan ook, had hij een luisterend oor. Wij zullen die mooie momenten met Steve – voor én achter de schermen – blijven koesteren, net zoals hij dat zelf deed de afgelopen jaren. Afgunst kende hij niet, respect en verdraagzaamheid des te meer. Steve was daarin een toonbeeld voor ons allemaal.

Uit respect voor zijn vrouw Marleen, zijn familie en vrienden vragen we iedereen om de komende tijd de nodige terughoudendheid aan de dag te leggen en hen toe te laten om dit pijnlijke verlies te verwerken.

Bruno Tobback

Meer info: Johan Van Hoecke (0477/48.64.48) en Lot Wildemeersch (0477/81.01.76)

Met vragen over zelfmoord kan je terecht bij De Zelfmoordlijn op het nummer 1813.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres