Stop Holebi- en Transfobie: Trainbow mooi voorbeeld voor (overheids)bedrijven

2018-05-02

IDAHOT, de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie, vindt plaats op 17 mei. Die dag hijsen tal van overheden de regenboogvlag. Ook aan verschillende stations zal je die zien wapperen. NMBS, HR-Rail en Infrabel hebben immers met Trainbow een actieve en erkende vereniging voor holebi’s en transgenders (LGBT). En dat is een prima zaak, want met 36.000 werknemers en gemiddeld 873.000 reizigers die dagelijks de trein nemen in meer dan 552 stations en stopplaatsen kunnen de spoorwegen een voortrekkersrol spelen in het LGBT-beleid.

NMBS en Infrabel tekenden daarom een diversiteitscharter en een een gezamenlijke diversiteitsverklaring. De praktische uitvoering hiervan gebeurt door middel van werkgroepen, waarbij LGBT een van de hoofdthema’s is. Trainbow fungeert als gesprekspartner, informatiekanaal en klankbord voor de spoorwegen en krijgt steun bij verschillende initiatieven. Zoals bijvoorbeeld bij de deelname aan de Belgian Pride op 19 mei.

Trainbow toont aan dat ook bedrijven hun steentje kunnen bijdragen aan een positieve en open diversiteitscultuur. En dat zowel intern als naar de buitenwereld. Iets waar sp.a pal achterstaat. Want zeker overheidsbedrijven moeten het goede voorbeeld geven. Trainbow verdient dus (veel) navolging. Wie koppelt zijn wagonnetje aan de regenboogtrein?

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres