Vlaams-Brabant genomineerd voor Çavaria Award

2014-01-10

Çavaria reikt op 18 januari 2014, tijdens Sparkle – het benefietevent ten voordele van de holebifoon – 2 awards uit. De provincie Vlaams-Brabant werd genomineerd voor de Çavaria Campaign Award. Die gaat naar de beste holebi- en transgender gerelateerde campagne. Dit kan een protestactie zijn, maar net zo goed een postercampagne, een fundraisingsevent, …

Vlaams-Brabant trok de aandacht met de regenboogvlaggencampagne naar aanleiding van de International Day Against Homophobia and Transphobia (IDAHOT). Op initiatief van de provincie namen 42 van de 65 Vlaams-Brabantse gemeenten, zowat 2 op 3, hieraan deel. Andere genomineerden zijn Amnesty International Vlaanderen met de campagne ‘Schrijf-ze- VASTdag’ tegen geweld op holebi’s en transgenders, en het Vrouwen Overleg Komitee voor de Vrouwendag 2013, die in het teken stond van genderstereotypering.

Tijdens Sparkle wordt ook een Çavaria Media Award uitgereikt aan tv-programma’s, radioshows, tijdschriftenrubrieken, auteurs, krantenredacties, uitgeverijen, productiehuizen, … die het afgelopen jaar het holebi- en transgenderthema op een positieve manier aan bod lieten komen.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres