Voor de Smaak van Morgen moet je in Tienen zijn

2013-12-06

Ook in de voedingsindustrie is innovatie een must. Onze eetgewoonten zijn immers fel veranderd. Gezonde voeding zit in de lift, en gelukkig maar. Ook de sterk stijgende wereldbevolking en de verminderde beschikbaarheid van grondstoffen dwingen ons om te vernieuwen. Als we in de toekomst voldoende (lekker) voedsel tegen een aanvaardbare prijs op ons bord willen, dan moeten we het geweer van schouder veranderen.

Kennisinstellingen en bedrijven zijn al langer op zoek naar innovatieve oplossingen. Maar dat gebeurt nog te veel in verspreide slagorde. In ‘Versterk de Smaak van Morgen’ bundelen het Nederlandse Veghel, Sint-Truiden en Tienen de krachten, met steun van onder andere de provincie en Europa. Een grensoverschrijdende samenwerking die hopelijk leidt tot grensverleggende producten. En een uitstekende kans om van de Tiense Feed Food Health-campus een succesverhaal te maken.

Feed Food Health kende een moeilijke start, maar heeft steeds betere perspectieven. Naast de komst van de bedrijven Quomak en Leemput, zal de Vlaamse organisatie Flanders’ Food een voltijdse medewerker detacheren naar Tienen om er een analytisch meetcentrum op te starten. Ook wil de Katholieke Hogeschool Leuven een voedingsopleiding in Tienen oprichten. Bovendien lopen nog actieve gesprekken met een 40-tal bedrijven die interesse hebben in een vestiging op de Feed Food Health Campus. Een prima evolutie, want de werkgelegenheid in Tienen kreeg de voorbije jaren rake klappen. Met Feed Food Health kan het tij keren. Hiermee eist Tienen zelfbewust zijn plaats op binnen de Leuvense kennisregio. De innovatieve campus geeft de stad de ideale troeven voor de toekomst. Met hopelijk veel nieuwe en goede jobs.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres