Sport

2014-04-29

Vorige vrijdag besliste de Vlaamse Regering over de subsidies voor bovenlokale sportinfrastructuur. Drie projecten waarin ook de provincie participeert vielen in de prijzen. De provincie koos ervoor om de lat hoog te leggen en alleen unieke en duidelijk bovenlokale sportprojecten te steunen. De 3 uitverkoren projecten krijgen nu ook Vlaamse middelen. Een overzicht.

2014-04-15

Drie wedstrijden volstonden voor Oud-Heverlee Leuven om Bergen definitief opzij te zetten in Play-off 3. Met 2 overwinningen en 1 gelijk spel was OHL duidelijk de betere. Daarmee is een eerste, belangrijke stap gezet voor het behoud in de hoogste afdeling. Alvast een opsteker voor de eindronde met de tweedeklassers. Dat wordt een zware, maar haalbare klus. Binnen 2 weken kent OHL zijn tegenstanders. Duimen maar!

2014-04-08

Een sportclub die nu al de titel mag vieren: het is weinigen gegund. Handbalclub Atomix Haacht mocht dit weekend de champagnekurken al laten knallen. Atomix is niet meer bij te halen na winst in Meeuwen en het verlies van grootste concurrent Dendermonde. Volgend jaar mag Atomix dus terug in tweede aantreden. Maar eerst, op 26 april, is er nog de wedstrijd in eigen huis tegen Apolloon Kortrijk. Dan zal in sporthal Den Dijk het kampioenenfeest losbarsten. Intussen al een dikke proficiat!

2014-04-04

De paasvakantie staat voor de deur. Veel ouders zijn zelfs al bezig met de planning voor juli en augustus. Want het is niet makkelijk de agenda van de kinderen te vullen met leuke activiteiten. Zeker wanneer ze een beperking hebben. Voor hen is het aanbod is minder uitgebreid en vaak onbekend. Bovendien vrezen ouders vaak dat de begeleiding niet aangepast is aan de noden van hun kinderen.

2014-03-31

Sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker voor personen met een handicap bestaan er drempels. Daarom geeft de provincie dit jaar zo’n 35.000 euro aan G-sportinitiatieven. 19 projecten uit onder meer Boutersem, Gooik, Grimbergen, Leuven, Machelen, Overijse, Tervuren, Tienen en Vilvoorde krijgen provinciale steun. Zo ook Koninklijke Stade Leuven Tennis Club. Daar integreert men sporters met een motorische en verstandelijke handicap in de clubwerking.

2014-03-28

Er valt altijd wel nieuws te rapen tijdens de voorstelling van de Brabantse Pijl. De mooie klassieker langs Brabantse wegen belooft ook dit jaar erg spannend te worden. Met hopelijk in Overijse een 36ste Belgische overwinning. De renners krijgen trouwens een extra stimulans om er op 16 april van bij de start op de Leuvense Grote Markt stevig in te vliegen. Angel Vergara ontwierp een schitterende nieuwe trofee. Die stelde hij in Leuven voor, samen met drievoudig winnaar Johan Museeuw. Nu al fel gegeerd.

Foto met dank aan Bart Persoons

Pages

Subscribe to Sport