Sport

2014-04-29

Vorige vrijdag besliste de Vlaamse Regering over de subsidies voor bovenlokale sportinfrastructuur. Drie projecten waarin ook de provincie participeert vielen in de prijzen. De provincie koos ervoor om de lat hoog te leggen en alleen unieke en duidelijk bovenlokale sportprojecten te steunen. De 3 uitverkoren projecten krijgen nu ook Vlaamse middelen. Een overzicht.

2014-04-15

Drie wedstrijden volstonden voor Oud-Heverlee Leuven om Bergen definitief opzij te zetten in Play-off 3. Met 2 overwinningen en 1 gelijk spel was OHL duidelijk de betere. Daarmee is een eerste, belangrijke stap gezet voor het behoud in de hoogste afdeling. Alvast een opsteker voor de eindronde met de tweedeklassers. Dat wordt een zware, maar haalbare klus.

2014-04-08

Een sportclub die nu al de titel mag vieren: het is weinigen gegund. Handbalclub Atomix Haacht mocht dit weekend de champagnekurken al laten knallen. Atomix is niet meer bij te halen na winst in Meeuwen en het verlies van grootste concurrent Dendermonde. Volgend jaar mag Atomix dus terug in tweede aantreden. Maar eerst, op 26 april, is er nog de wedstrijd in eigen huis tegen Apolloon Kortrijk.

2014-04-04

De paasvakantie staat voor de deur. Veel ouders zijn zelfs al bezig met de planning voor juli en augustus. Want het is niet makkelijk de agenda van de kinderen te vullen met leuke activiteiten. Zeker wanneer ze een beperking hebben. Voor hen is het aanbod is minder uitgebreid en vaak onbekend. Bovendien vrezen ouders vaak dat de begeleiding niet aangepast is aan de noden van hun kinderen.

2014-03-31

Sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker voor personen met een handicap bestaan er drempels. Daarom geeft de provincie dit jaar zo’n 35.000 euro aan G-sportinitiatieven. 19 projecten uit onder meer Boutersem, Gooik, Grimbergen, Leuven, Machelen, Overijse, Tervuren, Tienen en Vilvoorde krijgen provinciale steun. Zo ook Koninklijke Stade Leuven Tennis Club.

2014-03-28

Er valt altijd wel nieuws te rapen tijdens de voorstelling van de Brabantse Pijl. De mooie klassieker langs Brabantse wegen belooft ook dit jaar erg spannend te worden. Met hopelijk in Overijse een 36ste Belgische overwinning. De renners krijgen trouwens een extra stimulans om er op 16 april van bij de start op de Leuvense Grote Markt stevig in te vliegen.

2013-05-21

Hoog bezoek op 14 mei in het provinciehuis. Sven Nys en Bart Swings werden in de bloemetjes gezet voor hun uitzonderlijke sportprestaties. Terecht, want beide topatleten hebben in het voorbije jaar Vlaams-Brabant nog steviger op de sportieve kaart gezet. Hun prestaties spreken tot de verbeelding en zetten hopelijk nog meer Vlaams-Brabanders aan om te sporten.

2013-05-16

Zaterdag werd het mountainbikenetwerk Dijle- en Hageland officieel geopend. De zon schitterde, wat mooi meegenomen was voor de meer dan 130 mountainbikers die stonden te trappelen om de georganiseerde toertocht in te fietsen. Dit mountainbikenetwerk, dat 997 km aan bewegwijzerde routes bevat, is een onderdeel van een grensoverschrijdende mountainbikeroute.

2013-03-07

Oude rotten maar ook heel wat nieuwe gezichten op de schepenontmoeting van Bloso en de provincie op 6 maart in Grimbergen. Een ideaal moment om elkaar te leren kennen en samenwerkingsverbanden te smeden. Hét ogenblik om plannen en visies af te stemmen in het belang van de Vlaams-Brabantse sporter.

2012-09-25

Op 19 september maakten Bloso en de provincie Vlaams-Brabant de laureaten van 'Sportelgemeente 2012' bekend. Zo belonen ze gemeenten die inspanningen doen om 50-plussers aan het sporten te krijgen. Want sport is goed voor iedereen. Bierbeek kaapte de hoofdprijs weg en mag zich 1 jaar Super Sportelgemeente noemen.

2012-09-20

De Paralympics in Londen waren een schot in de roos, met een medailleoogst waarvan we bij de 'gewone' spelen alleen maar kunnen dromen. Een succes met een belangrijk Vlaams-Brabants tintje. De gouden en de zilveren plak van Marieke Vervoort uit Diest op de 100 en de 200 meter rolstoelsprint behoren immers tot de hoogtepunten van het tornooi.

2012-08-20

Op 16 augustus opende Karin het nieuw loopnetwerk in Bierbeek. Joggers hebben daar de keuze uit 3 lussen van 4,6 tot 7,9 kilometer langs mooie, veilige en voornamelijk onverharde paden. Wegwijzers zorgen ervoor dat je niet verloren loopt. Bierbeek is hiermee de eerste gemeente in Vlaams-Brabant met zo'n loopnetwerk.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres