De biecht van Rutten

2015-09-02

Pijnlijk eerlijk en verhelderend, de poging van Gwendolyn Rutten om haar stevig rechts vluchtelingendiscours ideologisch te kaderen (De Morgen, 2 september). De Open VLD-voorzitter windt er immers geen doekjes om: ‘Dat we als liberalen een bijzonder groot probleem zouden hebben omdat we niet opkomen voor gelijkheid, is helemaal te gek voor woorden. Gelijkheid is immers geen liberaal maar een typisch socialistisch begrip. In het Manifest van Oxford, dat na de Tweede Wereldoorlog werd aangenomen en tot op de dag van vandaag voor ons als Vlaamse liberalen een leidraad is, komt het woord zelfs geen enkele keer voor.’

Geen wonder dat de Vlaamse liberalen zich uitstekend in hun vel voelen in de Vlaamse en de federale regering. Daar heeft men de gelijkheidsgedachte al lang bij het groot huisvuil gezet. Toch moet ik Rutten op een punt gelijk geven: gelijkheid is inderdaad een socialistisch begrip. En daar ben ik maar wat fier op!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres