De Vlaamse middenklasse

2014-03-19

Het is een afgezaagd liedje. N-VA roept zich uit tot dé behoeder van de centen van de Vlaamse middenklasse. Met de PS als baarlijke duivel, en Elio Di Rupo als grote, inhalige boeman. Maar het is niet omdat je iets tot treurens toe herhaalt dat het daarom ook klopt.

Onlangs stelde de PS zijn economisch programma voor. Met voorstellen die jonge en oudere werknemers, gepensioneerden en mensen met een uitkering meer geld in het laatje moeten brengen. Bekostigd door de afschaffing van de notionele interestaftrek (waarvan vooral multinationals profiteren), fraudebestrijding en een vermogensbelasting voor wie meer dan 1,25 miljoen euro bezit. Niet onmiddellijk een aanslag op de portefeuille van Jan Modaal. Vergelijk even met N-VA. Die partij wil vooral de hoogste schijven in de personenbelasting aftoppen. Drie keer raden wie daar beter van wordt…

Of nog: voor sociale woonleningen komen zo’n 80% van de Vlamingen in aanmerking. Logisch, want een huis kopen of bouwen is intussen voor vrijwel iedereen onbetaalbaar. Sociale leningen: ook voor de middenklasse een prima maatregel. Maar toch wil N-VA niet weten van een uitbreiding van de budgetten.

De Vlaamse middenklasse van N-VA lijkt maar een klein en rijk clubje.

Laat je niet beduvelen!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres