Met een goed CV...

2014-05-20

Je moet in iets de beste zijn. En niemand kan beter mensen schofferen dan de N-VA. Nu zijn werklozen de kop van jut. Want "met een goed CV vind je in dit land hoe dan ook werk", aldus Bart De Wever. Oliedom en wereldvreemd. Praat hij niet met N-VA-minister Philippe Muyters? Of heeft die het ook niet begrepen?

‘Ooit komt het goed’ was een van de meest verfrissende programma’s van het voorbije TV-seizoen. Jonge gasten die alles in het werk stelden om een job te versieren, maar telkens het deksel op de neus kregen. En toch vertelt N-VA keer op keer het fabeltje dat werklozen niet hard genoeg proberen. Dat we hun uitkering moeten afnemen, want anders draaien ze zich nog eens om in hun hangmat.

Voor eens en voor altijd: van werkloos zijn word je niet gelukkig, laat staan rijk. Werkloosheid maakt ziek. Het knaagt aan je identiteit en zelfrespect en leidt soms tot depressie. Natuurlijk moeten we activeren, maar is dat een reden om wie geen job vindt te culpabiliseren? Om nog eens smerig na te trappen?

‘We zijn geen socialisten, we zijn sociaal’, klinkt het dikwijls in N-VA-kringen. Over de eerste stelling kunnen we het eens zijn, de tweede is een flagrante leugen. ‘Laat de doppers de crisis betalen’: dat is de sociale politiek van de Vlaams-nationalisten. Show me the money? Show me the jobs!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres