Op audiëntie bij Philippe De Kleine

2014-03-13

Wie een huis wil bouwen of kopen kan ervan meespreken: banken zijn niet happig om een lening toe te staan. Geen wonder dus dat de vraag naar sociale woonleningen boomt. In die mate zelfs dat de Vlaamse centen hiervoor na enkele maanden bijna uitgeput zijn. Minister van Huisvesting Freya Van den Bossche (sp.a) vraagt daarom het budget te verhogen. Met een verschuiving binnen de eigen middelen en dus geen extra kosten. Goed voor 400 miljoen euro aan bijkomende sociale leningen. Eind goed, al goed?

Enter Philippe Muyters (N-VA), de begrotingsminister die maar tot 1302 kan tellen. Hij gaat hooghartig met 2 voeten op de rem. Liever een audit bestellen over het Vlaams Woningfonds dan gezinnen met bouw- of koopplannen een duwtje in de rug geven. Verandering Voor Vooruitgang? Obstructiepolitiek en verregaande bemoeizucht. Nieuw-Vlaamse Arrogantie!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres